ASOCIATIA CONVIVIA

Asociatia Convivia a aparut firesc, in jurul mesei si al principiilor de viata al celor cinci membri.

Ne dorim ca spiritul de convivialitate sa fie transmis in comunitate prin proiecte de educatie gastronomica pentru copii si adulti, prin sustinerea producatorilor locali si a patrimoniului gastronomic, prin proiecte ce sustin consumul responsabil, calitatea hranei si lupta impotriva risipei alimentare.

Ne dorim sa impartasim bucuria de gati impreuna si a sta la masa, descoperind astfel valorile simple si profunde ale hranei.

VALORI

1. Alegeri responsabile

Credem in alegeri asumate si intentionate. Atunci cand facem alegeri, chiar si alimentare, incercam sa fim corecti fata de noi, de cei din jurul nostru si sa respectam natura.

2. Calitatea vietii

Pentru noi calitatea vietii inseamna colectii de emotii pozitive, responsabilitati implinite, bunastarea fizica, psihica si sociala.

3. Convivialitate

Masa cu familia este un bun moment pentru conversatie si conectare. Profitam de acest moment pentru a petrece timp de calitate impreuna cu cei dragi.

ECHIPA CONVIVIA

Dana Burlacu Visternicu

DANIELA BURLACU VISTERNICU

Dana este capul familiei Convivia si o iubitoare de mancare buna, cu o mare pasiune pentru educatia alimentara. Preocuparea ei pentru deprinderea unor obiceiuri alimentare sanatoase a determinat-o sa devina Ambasador Food Revolution Romania si organizator Food Revolution Day la Iasi in perioada 2014-2017, membru Romania Culinara si membru Slow Food Iasi unde este si coordonator al atelierelor de educatie gastronomica.

De mai bine de patru ani organizeaza ateliere de gatit si de educatie culinara in parteneriat cu scoli, gradinite si asociatii, iar in calitate de partener in proiectul national EduKitchen a contribuit la aparitia Manualului de bune practici in educatia alimentara in randul tinerilor.

Roxana Ichim

ROXANA ICHIM

Roxana este pasionata de natura, de gatit cu ingrediente simple si naturale si de interactiunea cu oamenii, iar la Convivia le imbina pe toate. In calitate de Ambasador Food Revolution Community si organizator Food Revolution Iasi in perioada 2015-2017 a invatat sa fie creativa in bucatarie si responsabila fata de mediul inconjurator, principii pe care vrea sa le transmita mai departe cat mai multor oameni.

Mariana Chelariu

MARIANA CHELARIU

Mariana este nutritionist-dietetician si crede ca exemplul pe care il dam copiilor prin modul in care ne hranim le va influenta acestora viitorul si stilul de viata. Considera ca educatia alimentara a copiilor este baza unei vieti sanatoase si de aceea se implica in proiecte care promoveaza o alimentatie corecta si un regim alimentar echilibrat, adaptat nevoilor personale.

Anca Bucuci

ANCA BUCUCI

Anca este o mare sustinatoare a activitatilor care promoveaza hrana curata si sanatoasa si un gradinar de nadejde. Crede ca natura ne este cel mai bun invatator, iar asta se reflecta in proiectele pe care le coordoneaza sau la care a participat ca voluntar: „Melcul verde – gradini scolare comestibile”, prima gradina pedagogica cu plante comestibile initiata de Slow Food Iasi intr-o scoala publica din Romania, ateliere de gatit si gradinarit in cadrul Saptamanii Altfel, la Street Delivery, Ziua Sanatoasa sau Legumesti.

Iulian Rimbu

IULIAN RIMBU

Iulian este bucatarul casei si ii place sa aduca oamenii impreuna la masa cat mai des. Crede ca mancarea are puterea magica de a schimba in bine societatea si e bucuros de fiecare data cand intalneste persoane care cred la fel si de la care poate invata mereu ceva nou. Este preocupat de alimentatia sanatoasa si se implica activ in proiecte diverse de educatie culinara.

Marius Tudosiei

MARIUS TUDOSIEI

Fost jurnalist si marketing manager, Marius Tudosiei este acum bacan si creator de mancare, mereu in cautare de gusturi autentice. A fondat in 2010 Bacania Veche – sau pravalia – cum ii spune el, din dorinta de a le oferi oamenilor o mancare sanatoasa, savuroasa, onest facuta, cu respect pentru ingrediente si pentru munca celor care le produc.

In 2013 Marius a deschis Bacania Veche The Charity Shop – bistro cu terasa. Dupa principiul “Mananci bine, faci un bine” 9% din incasarile provenite de aici merg in favoarea proiectului Hospice Casa Sperantei.

Marius este de 6 ani si gazda emisiunii „Sanatatea in Bucate” de la Digi 24 si este implicat in numeroase proiecte din sfera gastronomica sprijinind micii fermieri si productia locala.